Κλείνει η υπόθεση των προστίμων για τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη

Κλείνει οριστικά για τον πρώην γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες για «πάγωμα στη διαδικασία είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων».

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με βούλευμα συμβουλίου Εφετών ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσεται οριστικά από την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου

περί καταχραστών του δημοσίου. Απαλλακτικό είναι το ίδιο βούλευμα και για την συγκατηγορούμενη του κ. Καπελέρη στην ίδια υπόθεση, αρμόδια διευθύντρια στη Διεύθυνση Τελωνείων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Π. Αθανασίου για άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ για το αδίκημα της απιστίας με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τα μέλη του συμβουλίου με το βούλευμά τους υιοθετούν πλήρως την σχετικά πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, Παγώνας Ζάκκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα