ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον από έξι σχήματα για το 66% του ΔΕΣΦΑ

09:36 7/8/2017 - Πηγή: BankWars

[UPD] Έξι επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα εξής σχήματα:

Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited
Snam

S.p.A./ Enagás Internacional S.L.U./ Fluxys S.A./ N.V. Nederlandse Gasunie
Transgaz S.A. / GRTgaz S.A.
Regasificadora del Noroeste S.A.
Integrated Utility Services Inc. (INTUS)
Powerglobe LLC

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Ανοίγουν οι προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει τώρα το 31% και τα Ελληνικά Πετρέλαια το υπόλοιπο 35%.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, η πρώτη υποψηφιότητα αναμένεται να έρθει από μια κοινοπραξία υπό τις Fluxys, και Gasunie, δηλαδή την βελγική και ολλανδική εταιρεία διαχείρισης δικτύων.

Η δεύτερη υποψηφιότητα εκτιμάται ότι θα έλθει από την ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύων SNAM, από κοινού πιθανώς με κάποιο fund, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική δύναμη του σχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα