Κοινωνικοποίηση – Εθνικοποίηση των τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο Π.Λαφαζάνης για χρέος, Σαμαρά και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τους υπουργούς , τόνισε την ανάγκη διαγραφή των χρεών των «αδύναμων» πολιτών και ζήτησε την κοινωνικοποίηση – εθνικοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Όσον αφορά στο χρέος,

διαμήνυσε πως «εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα θέλει διαγραφή χρέους. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι άλλοι, πλην του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι δυνατόν να το θέτει ο Γκουρία του ΟΟΣΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και να μην το θέτετε εσείς».

Αναφερόμενος στις τις γερμανικές αποζημιώσεις, διερωτήθηκε «γιατί ξεχνάτε να εγγράψετε στον Προϋπολογισμό τις οφειλές της Γερμανίας; Η μη εγγραφή του χρέους αυτού δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή εγκληματείτε».

Χαρακτήρισε «άφαντο» τον υπουργό Οικονομικών , ενώ αναφερθείς στον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως είναι υπεύθυνος για την λεηλασία της χώρας.

Ο Π. Λαφαζάνης αμφισβήτησε ευθέως το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς όπως είπε προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ.

Original article: Κοινωνικοποίηση – Εθνικοποίηση των τραπεζών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο Π.Λαφαζάνης για χρέος, Σαμαρά και γερμανικές αποζημιώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα