Κολωνάκι: Στο “σπίτι” του και πάλι ο πιο επώνυμος άστεγος της Αθήνας

Οταν την προηγούμενη εβδομάδα το iefimerida με φωτογραφίες του αναφέρθηκε στον υπέροχο γέροντα άστεγο της Μαρασλή, που έχει μετατρέψει το παγκάκι του σε ένα μικρό νοικοκυριό, φροντίζοντας ταυτόχρονο όλη την οδό Μαρασλή σαν να είναι η αυλή του και με τρομερό σεβασμό στην πόλη, κύματα συμπάθειας εκδηλώθηκαν στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Στις αρχές της εβδομάδας έκπληκτοι έμαθαν οι Αθηναίοι ότι ο άστεγος εκδιώχθηκε. Ως άλλος Οδυσσέας όμως επέστρεψε χάρη κυρίως στις αντιδράσεις τω ν ίδιων των Αθηναίων.

Με βλέμμα

ταλαιπωρημένο, χωρίς να έχει τοποθετήσει (ακόμα;) όλα τα μπιμπελό του, αλλα με το παγκάκι συμμετρικά στρωμένο με τις κουβέρτες, ο άστεγος αναπαύεται και πάλι στο σπίτι του, μετά την έξωση που του έκαναν ακόμη και από τον δρόμο. Ενα αυτοκίνητο της δημοτικής αρχής σήκωσε τα πράγματά του ενώ ένα αστυνομικό μάζεψε τον γέροντα.

Από χθες επέστρεψε «σπίτι του», σύμφωνα με το Εθνος που συνομίλησε μαζί του διαπιστώνοντας τη βαθιά ευγένεια και αξιοπρέπειά του αλλά και τον φόβο του να κοιμάται σε παρακείμενο παρκάκι, αφού εκεί έπεσε πρόσφατα θύμα κλοπής.

Ποιός ξέρει, ο άστεγος γέροντας της Μαρασλή μπορεί να αποτελεί ουσιαστικά ένα σύμβολο της Αθήνας, ένα σύμβολο της πτώσης της αλλά και της αντίστασης στον αφανισμό.

iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα