ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Μονόδρομος η ελληνική παραμονή στο ευρώ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Δεν εξετάζουμε σχέδιο Β για την Ελλάδα”

«Η μοναδική επιλογή που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να κρατήσει την Ελλάδα πολύ γερά στην ευρωζώνη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, απαντώντας σε ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής, ή τυχόν εθνικών εκλογών, θα μπορούσε να γεννήσει όρους για παραμονή ή έξοδο της χώρας μας από τη νομισματική ένωση.

«Το μόνο βιώσιμο σενάριο που επεξεργαζόμαστε είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», αποσαφήνισε

η κ. Αντρέεβα, απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης συντακτών στις Βρυξέλλες.

Γερμανία: “Δεν εξετάζουμε σχέδιο Β για την Ελλάδα”

Νωρίτερα, ανώτατη γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωνε στα “Νέα” «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το σχέδιο Α, δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σχέδιο Β για την Ελλάδα, ακόμα και σε περίπτωση που τελικά δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα υπάρξει ένα πολύ περιορισμένο χρονικό περιθώριο αλλά δεν θα έλθει καμία νέα πρόταση προς την Αθήνα, προσέθεσε η ίδια πηγή.

«Θέλουμε να αφήσουμε πίσω τις χρονοβόρες συζητήσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος» ανέφερε ώστε όπως είπε «να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα κανονικό μέλος της ευρωζώνης». Την ίδια ώρα ο συστημικός κίνδυνος για τη συνοχή της ευρωζώνης εξαιτίας της Ελλάδας έχει εξασθενίσει σημαντικά. «Υπάρχει μια σημαντική διαφορά με το 2012. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης είναι πάρα πολύ μικρότερος», είπε η ίδια πηγή. «Η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει να τεθεί υπό πίεση», διευκρίνισε.

Για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους η γερμανική κυβερνητική πηγή τόνισε ότι «ένα νέο κούρεμα δεν μπορεί να περάσει στους λαούς των άλλων χωρών της ευρωζώνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα