Κομμένη «στα δύο» η Λωρίδα της Γάζας – Υποβρύχιο των ΗΠΑ στην περιοχή – Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ελλάδα

Άλλη μία πολύ δύσκολη νύχτα έζησε η Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων, καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πλέον ο παλαιστιανιακός θύλακας είναι κομμένος στα δύο, σε βόρεια και νότια Γάζα.

Δεκάδες είναι τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων με επίκεντρο την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera, ενώ στόχος έχουν γίνει

οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν νοσοκομεία. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μια σειρά επιδρομών στη Γάζα σήμερα Δευτέρα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Wafa.

Σε νεότερο απολογισμό του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.770 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα και την εντεινόμενη χερσαία επιχείρηση από την έναρξη του πολέμου. Η Χαμάς υποστηρίζει πως ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει περιοχές γύρω από πολλά νοσοκομεία στα βόρεια της Γάζας, λίγο μετά τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν, όπως αναφέρει, μέλη της Χαμάς να ανοίγουν πυρ από ένα νοσοκομείο της Γάζας και άλλα μέλη να παρουσιάζουν μια τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων που βρίσκεται 75 μέτρα από ένα νοσοκομείο κάτω από το οποίο βρίσκονται σήραγγες της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στους αμάχους να κατευθύνονται με ασφάλεια προς τον Νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, κανένας τραυματίας Παλαιστίνιος ή αλλοδαπός ή άνθρωπος με διπλή υπηκοότητα έφυγε χθες Κυριακή από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αμερικανικό υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή

Σε μια σπάνια ανακοίνωση, ο αμερικανικός στρατός είπε ότι υποβρύχιο έφτασε στη Μέση Ανατολή, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους αντιπάλους της περιοχής καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή η ενοποιημένη διοίκηση μάχης του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ένα υποβρύχιο εισέρχεται στην περιοχή ευθύνης της. Μάλιστα, φωτογραφία που συνόδευε με την ανακοίνωση δείχνει το υποβρύχιο στη Διώρυγα του Σουέζ.

On November 5, 2023, an Ohio-class submarine arrived in the U.S. Central Command area of responsibility. pic.twitter.com/iDgUFp4enp

— U.S. Central Command (@CENTCOM) November 5, 2023

Η Ελλάδα στέλνει με C-130 ανθρωπιστική βοήθεια

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές Αρχές αναχώρησε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
kommeni-sta-dyo-i-lorida-tis-gazas--ypovrychio-ton-ipa-stin-periochi--anthropistiki-voitheia-stelnei-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα