ΚΥΠΡΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη θα ζητήσει η κυπριακή Βουλή

Η κυπριακή Βουλή προσανατολίζεται να ζητήσει είτε την παύση, είτε την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, κατέθεσε το πρωί στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων σχέδιο απόφασης, το κείμενο της οποίας επεξεργάζονται τα άλλα κόμματα.

Σε σύσκεψη αρχηγών ή εκπρόσωπων των κομμάτων, που θα πραγματοποιηθεί

το απόγευμα στις 15:30, θα παρίσταται ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης για να απαντήσει στις νομικές πτυχές του θέματος και για την εκδοχή παύσης του Διοικητή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βουλή: Ζητούν ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου, 2 μήνες πριν το Eurogroup

Επιστολή με την οποία ζητείται να διαβιβαστεί στο νομοθετικό σώμα ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων που απέσυραν ή μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου πέραν των 100.000 ευρώ, δύο μήνες πριν από την απόφαση του Eurogroup στις 15 Μαρτίου, απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία η Κεντρική Τράπεζα έχει υποχρέωση να διαβιβάσει τον κατάλογο στη Βουλή, ωστόσο η δημοσιοποίηση του καταλόγου θα αποφασιστεί από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων, σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα