ΚΥΠΡΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα λειτουργούν με το κανονικό ωράριο εργασίας

Οι τράπεζες θα λειτουργούν κατά τις συνήθεις εργάσιμες ώρες για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τα αναθεωρημένα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές δημιουργούν δυσλειτουργίες, η υπόσχεση για ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον μπορεί

να υλοποιηθεί αν εργαστούμε συλλογικά, αναφέρει η ΚΤ, σημειώνοντας ότι τα περιοριστικά αυτά μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις τράπεζες, χωρίς εξαίρεση, είναι προσωρινά και είναι σημαντικά για τη ρύθμιση της ροής κεφαλαίου σε όλη τη χώρα.

«Κάθε μέρα τα μέτρα θα αξιολογούνται και θα βελτιώνονται ή/και θα χαλαρώνουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη και σταθεροποίηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος», προσθέτει.

Η ΚΤ σημειώνει ότι το προσωπικό της έχει δημιουργήσει οδηγούς με Ερωτήσεις και Απαντήσεις (Q & A) που θα βοηθήσουν το κοινό να κατανοήσει τα προσωρινά αυτά μέτρα. Το υλικό αυτό έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, ενώ ο οδηγός αυτός είναι επίσης διαθέσιμος από τα υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη την Κύπρο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σημειώνει, συνεργάζεται με όλες τις τράπεζες για την εξασφάλιση της ορθότητας των πληροφοριών που δίνονται στα υποκαταστήματα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα