Κύπρος: Αφού την κούρεψαν με την …ψιλή, της λένε “κούκλα είσαι”

Στις θετικές οικονομικές επιδόσεις της Κύπρου αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt σημειώνοντας ωστόσο τους κινδύνους που εξακολουθούν να επικρατούν.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Κύπρος έχει κερδίσει τον έπαινο της τρόικας γεγονός που όπως τονίζεται, δεν είναι εύκολο.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι πριν από ένα χρόνο η Κύπρος

βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και στη συνέχεια κάνει αναφορά στην πορεία διάσωσης της πριν από ένα χρόνο. Έντεκα μήνες αργότερα, υπογραμμίζει, ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η Κύπρος μπορεί να ξεπεράσει πιο γρήγορα την κρίση από ότι αναμενόταν αρχικά.

«Αυτό είναι ασυνήθιστο και δεν αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν (και σε άλλες χώρες της κρίσης)» προσθέτει εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δημοσιογράφος αποδίδει τις θετικές επιδόσεις στην επιτυχή εφαρμογή εξοικονομήσεων από τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ενώ επισημαίνει ότι βοήθησε και το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία δεν συρρικνώθηκε στο βαθμό που αναμενόταν.

Σημειώνεται ότι αντί για 8,7% συρρίκνωση όπως ανέμενε η τρόικα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 5,3%.

Τέλος, γίνεται αναφορά σε γνωμάτευση ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ετοιμάστηκε κατ’ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία μόνο με τη «βελτίωση της διοίκησης, καλύτερες τράπεζες και καλύτερη εποπτεία» η Κύπρος θα έχει στο μέλλον μια ευκαιρία ως χρηματοοικονομικό κέντρο.

Original article: Κύπρος: Αφού την κούρεψαν με την …ψιλή, της λένε “κούκλα είσαι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα