ΚΥΠΡΟΣ: Αποδεκτές οι κυβερνητικές επιταγές από τις τράπεζες

Αποδεκτές για κατάθεση σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γίνονται όλες οι κυβερνητικές επιταγές, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

‘Οπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων, σε σημερινή ανακοίνωση το Γενικό Λογιστήριο αναφέρει ότι, κατόπιν διευθέτησης με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, από σήμερα, οι Κυβερνητικές Υπηρεσίες/ Ανεξάρτητα Γραφεία, δύνανται να αποδέχονται επιταγές όλων των χρηματοπιστωτικών

ιδρυμάτων, υπό τους πιο κάτω όρους:

Επιταγές μέχρι €5.000 γίνονται αποδεκτές χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς, ενώ επιταγές από €5.001 μέχρι €200.000, γίνονται αποδεκτές, αλλά υπόκεινται στην έγκριση της Επιτροπής, που έχει συσταθεί στην Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμο του 2013.

Επί του προκειμένου, το Γενικό Λογιστήριο εξηγεί ότι αν η Επιτροπή εντός 24 ωρών, απορρίψει την εν λόγω πληρωμή, η επιταγή θα επιστρέφεται ως ανεξαργύρωτη.

Τέλος, επιταγές πέραν των €200.000, γίνονται αποδεκτές μόνο με την εκ των προτέρων έγκριση της προαναφερόμενης Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, προσθέτει το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, τέτοιες επιταγές θα γίνονται αποδεκτές, νοουμένου ότι συνοδεύονται από τη γραπτή έγκριση της πιο πάνω Επιτροπής.

Αναφέρει επίσης ότι αν οποιαδήποτε Κυβερνητική Υπηρεσία/ Ανεξάρτητο Γραφείο, είχε οποιεσδήποτε άλλες διευθετήσεις για την αποδοχή επιταγών, αυτές οι διευθετήσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα