Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπορώ να κάνω την έκπληξη στις εκλογές της Κυριακής

10:20 4/1/2016 - Πηγή: BankWars

Την πεποίθηση πως στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την προεδρία του κόμματος διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η ΝΔ αφήνει πίσω της μια

εποχή που κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου».

«Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα και ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί σε βάρος του ο κ.Μεϊμαράκης για την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε ότι «μου κάνει εντύπωση που ακούω αυτά από τον Μειμαρκάκη». «Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων. Τότε ήταν πρόεδρος της Βουλής και υπερψήφισε τις διατάξεις για τις απολύσεις καθαριστριών» είπε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.
Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί μπορώ να ανοίξω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια διατηρώντας στο ακέραιο τον «κορμό» του κόμματος» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «εγώ δεν ξέρω ακροδεξιούς να υπάρχουν στη ΝΔ» και ότι «ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ».

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο ασφαλιστικό ο κ.Μητσοτάκης ήταν σαφής, επισημαίνοντας πως «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων». «Δεν θα διαρρήξουμε τον κοινωνικό ιστό γιατί η ανίκανη αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο βασικό πρόβλημα που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα σενάρια περί οικουμενικής πολιτικής ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «τις ακούω με μεγάλη επιφυλακτικότητα» προσθέτοντας ότι «βολικό δεκανίκι στις πολιτικές του κ. Τσίπρα η ΝΔ δεν θα προσφέρει». Ερωτηθείς για το αν είχε συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα απάντησε καταφατικά χαρακτηρίζοντας την, όμως, «τυπική».

«Δεν νομίζω να τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα απέρριψε πλήρως τον διαχωρισμό καραμανλικών-μητσοτακικών στο εσωτερικό της ΝΔ. «Πιστεύω ότι τηρώ στο ακέραιο την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί πιστεύω στην ευρωπαϊκή πορεία και δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Αυτό με κάνει καραμανλικό;» διερωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα