ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 75% ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΣΤΟ 25% ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα. Ο δρόμος που θα ακολουθήσει είναι καθαρά ευρωπαικός, χωρίς τις μέχρι σήμερα αμφισβητήσεις που έδιναν στο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα ενός πολυκομματικού Βαβυλωνιακού τύπου σχήματος που δεν ξέρει που πάει. Το Αριστερό Ρεύμα του Π.Λαφαζάνη, με το 25% των ψήφων που πήρε, κατέγραψε μεν

την παρουσία του, αλλά ηττήθηκαν εσωκομματικά οι αντιευρωπαικές απόψεις του. Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ορθώς έχουν επισημάνει σοβαροί πολιτικοί αναλυτές, θυμίζει σε πολλά, αν όχι σε όλα, την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 1974 στο 1981.

Η πιο σκληρή στάση του Αριστερού Ρεύματος, που αφορά την παραμονή στο ευρώ δεν πέρασε από την πλειοψηφία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Η σύνθεση της Επιτροπής θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

«Μπάζει» η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ από τα … ρεύματα που τον συγκροτούν. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε στην απόφασή του και ανακοίνωσε στο ΣΕΦ την αυτόνομη κάθοδο του Αριστερού Ρεύματος στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με ξεχωριστή λίστα.Ωστόσο, την ώρα που ο κ. Λαφαζάνης ήταν στο βήμα, ξεκίνησαν… γιουχα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με  παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα τα πνεύματα ηρέμησαν

Το Αριστερό Ρεύμα «κατέβασε» πρόταση με αλλαγές σε σχέση με τη διακήρυξη του νέου κόμματος, οι οποίες ζήτησε να μπουν στο τελικό κείμενο.

Το βασικότερο θέμα των αλλαγών που προτείνει το Ρεύμα αφορά κυρίως στην άρνησή του για «πάση θυσία» παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Η απάντηση του Α. Τσίπρα, έκανε αίσθηση. Δήλωσε την απόφαση του να μην αποδεχθεί τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή (75% θα εκλεγούν και 25% θα διοριστούν), αλλά να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και από το κόμμα του, τον ΣΥΝ, και από όλες τις τάσεις ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός».

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ!

«Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές. «Για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δεν μπορέσατε και δε θελήσατε εσείς να προστατέψετε» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα