ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Όπου χρειαστεί, θα κλείσουν τράπεζες

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι «προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και, όπου απαιτείται, το κλείσιμο τραπεζών».

Σε ομιλία της σε σημερινή εκδήλωση στο «Οικονομικό Κλαμπ» της Νέας Υόρκης, η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη ειδικότερα στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, επανέλαβε τη θέση για

οικονομική και νομισματική ένωση, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται πολιτική με περισσότερες συλλογικές λύσεις.

Όπως τόνισε, μια επιλογή είναι η άμεση ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας των προβληματικών τραπεζών που έχουν συστημικές επιπτώσεις. Πέρα απ’ αυτό, επισήμανε, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση, που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η κα Λαγκάρντ είπε επίσης πως, κυρίως στην περιφέρεια, πολλές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αναδιαμόρφωσης με μη επαρκή κεφάλαια και με πάρα πολλά επισφαλή δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα