Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Ευκαιρίες στο Χ.Α «ψάχνουν» οι ξένοι επενδυτές – Αυξημένο ενδιαφέρον στο Roadshow του Λονδίνου

11:40 6/9/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφηκε στο 8ο Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο Bloomberg o πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Οι ξένοι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο και σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, καταγράφεται σαφής βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα,

ενώ η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί σημαντικά, λόγω της μείωσης του κόστους εργασίας και της υποχώρησης του λειτουργικού κόστους.

Στο 8ο Roadshow που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο στη βρετανική πρωτεύουσα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των 27 εισηγμένων επιχειρήσεων, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπέρασαν τα 1.000, με τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς να πρωταγωνιστούν.

Ο απολογισμός

Περισσότερες από 1000 συναντήσεις μεταξύ 200 fund managers και 28 εισηγμένων εταιριών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου του ετήσιου Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά, το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό roadshow είναι οι:

Εθνική ΤράπεζαEurobank EFGAlpha BankΤράπεζα ΠειραιώςLamda DevelopmentMarfin Investment GroupΟ.Τ.Ε.ΕλλάκτωρΕλληνικά ΠετρέλαιαΟ.Π.Α.Π.Μότορ ΟιλΔ.Ε.Η.ΤιτάνΙντραλότΓρ.ΣαράντηςΜυτιληναίοςFollie FollieEurobank PropertiesFrigoglassFourlisΣωληνουργεία ΚορίνθουΜΕΤΚΑΕΧΑΕΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΓΕΚ-ΤΕΡΝΑΚΡΙ-ΚΡΙ

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και πολλοί νέοι επενδυτικοί οίκοι ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να επεκταθούν οι συναντήσεις και για τρίτη ημέρα προκειμένου να καλυφθεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με ομιλητές τους κ.κ. Γιώργο Ζανιά, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ηλία Λεκκό, Διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης & Αγορών της Τράπεζα Πειραιώς, Μιχάλη Μασουράκη, Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και Πλάτωνα Μονοκρούσο, Επικεφαλή Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Αγορών της Eurobank και θέμα «Εξελίξεις στην ελληνική οικονομία». Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. David Powell, Economist του Bloomberg.

Το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια Cocktail, το Χρηματιστήριο Αθηνών βράβευσε τους χορηγούς του 8ου Roadshow Ελληνικών Επιχειρήσεων που για τη φετινή χρονιά ήταν οι: Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx Securities, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Morgan Stanley, Εθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας του Roadshow ήταν και πάλι το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα