ΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές σας – Ο δρόμος για την ανάπτυξη θα είναι μακρύς

«Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Λιού σημείωσε ότι η Ελλάδα διανύει δύσκολη περίοδο κι έχει μακρύ δρόμο προς την ανάπτυξη, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα ικανοποιημένος με την πορεία της ελληνικής οικονομίας

και με τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ευχαριστώντας την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προσαρμογή υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, εξέφρασε τη χαρά του για το ότι υποδέχτηκε τον Αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς «η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, κάτι που όπως είπε, είναι κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία.

«Η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία. Όπως ξέρετε, ήμουν στη Μόσχα, όπου οι υπουργοί Οικονομικών και οι Υπουργοί Εργασίας επιβεβαίωσαν από κοινού την δέσμευσή τους να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιώσουν τις προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας, παράγοντα κλειδί για τη μελλοντική πορεία» σημείωσε.

Νωρίτερα ο κ. Λιου είχε συνάντηση με το ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα. Στο τραπέζι της συζήτησης των δύο υπουργών τέθηκε το θέμα της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την οικονομική ανάπτυξη, όπως και η προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα