ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Εσπευσμένα καλείται στην Προανακριτική ο Γ.Παπανδρέου

[UPD] Επισπεύδεται η κλήση προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τη δημοσιοποίηση των email Διώτη-Παπακωνσταντίνου, η κλήση του θεωρείται επιβεβλημένη.

Hλεκτρονική αλληλογραφία που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο

Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου συνεχίζεται.

Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι:

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Καταθέτει αύριο στην Προανακριτική ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ

Τον πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Κωνσταντίνο Μπίκα, έχει καλέσει για αύριο να καταθέσει η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς κρίνει αναγκαίο ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν ορισμένα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του ανάφερε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθίσταται επιβεβλημένη και η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα