Λοβέρδος: Τέλος στα παραμύθια, εγώ έδωσα το έγγραφο με το όνομά μου – Γιατί το έκρυψε η Τουλουπάκη

23:42 3/6/2022 - Πηγή: BankWars

Με ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την παρουσία του ονόματός του σε έγγραφο του FBI.

Όπως γράφει ο ίδιος «τέλος στα παραμύθια: το έγγραφο της 25.5.2017, μεταφρασμένο από την Ελ.Τουλουπάκη με το όνομά μου μέσα, εγώ το έδωσα πρώτος στην Προανακριτική και τον Α.Π. στις 27.2.2020. Το έκρυβαν γιατί αποκαλυπτόταν η παρανομία τους, μάρτυρας στις ΗΠΑ

να καταθέτει κουκουλοφόρος στην Ελλάδα».

Δείτε την ανάρτησή του:

Σύμφωνα με τον  ΣΥΡΙΖΑ και τη νομικής υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, πληροφοριακή έκθεση του FBI, που περιείχε αναφορά προστατευόμενου μάρτυρα για χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου με 20.000 ευρώ, αλλοιώθηκε κατά τη μετάφραση και αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνωστό, δημοσιευμένο και μέρος της δικογραφίας από τον Ιούνιο του 2020.

Τότε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατέθεσε στην Προανακριτική επιτροπή που ερευνούσε τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έγγραφα των αμερικανικών αρχών, τα οποία επιβεβαίωναν πως οι μάρτυρες του FBI και οι «κουκουλοφόροι» της Αθήνας ήταν τα ίδια πρόσωπα -γεγονός παράνομο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

– Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;

– Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Σιωπή κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ για την παραποίηση εγγράφου του FBI

ΤΟ ΠΑΣΟΚ«Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια να συνεχίσει την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν. Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ανεχόμαστε καμία σκιά. Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου το οποίο, όμως, έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα