Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Γιατί ψήφισα κατά της άρσης ασυλίας του Η. Κασιδιάρη

Το λόγο για τον οποίο ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, εξηγεί ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε από άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης

να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι. Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου.

Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει.

Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις ειναι συνειδητές όπως και η πράξη ψήφου. Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη. Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία», αναφέρει στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα