ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Έντονη αντίδραση των κομμάτων για το συμβάν – Ζητούν παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Σωρεία αντιδράσεων για τα πρωτοφανή γεγονότα στη Μανωλάδα.

«Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία».

Εγκληματική χαρακτηρίζει την επίθεση εναντίον των εργαζομένων

μεταναστών στη Μανωλάδα και η ΔΗΜΑΡ ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί «άμεσα και χωρίς καθυστέρηση». Αποτελεί ύβρι για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αυτό που συνέβη. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Τον αποτροπιασμό τους για το αιματηρό επεισόδιο στη Μανωλάδα Ηλείας με θύματα αλλοδαπούς εργάτες εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια», δήλωσε η βουλευτής του κόμματος, Σταυρούλα Ξουλίδου, τονίζοντας ότι «οι πρακτικές βίας και εξαθλίωσης εναντίον αλλοδαπών εργατών που παραπέμπουν σε εποχές και συνθήκες δουλεμπορίου, μακριά από κάθε έννοια ανθρωπισμού, δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Ελλάδα».

«Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν μπορεί να καταστρατηγείται από καμία εργοδοτική αυθαιρεσία», πρόσθεσε η κ. Ξουλίδου.

Στην επίθεση σε μετανάστες στη Μανωλάδα Ηλείας αναφέρθηκε μέσω του λογαριασμού στο Τwitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για απανθρωπιά, κυνισμό, ρατσισμό.

«Μανωλάδα 2013: Ζήτησαν να πληρωθούν για τη δουλειά τους και τους ‘πλήρωσαν’’ με πυροβολισμούς. Απανθρωπιά, κυνισμός, ρατσισμός αντίδραση τώρα:!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Απίστευτη υποκρισία της κοινωνίας από τη μια να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και από την άλλη να έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τα γεγονότα στη Μανωλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα