ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο 30ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να δείξει το «καλό της πρόσωπο» στη διεθνή κοινότητα που κατακλύζεται από αρνητική ενέργεια για τα οικονομικά της.

Περίπου 26.000 άτομα που συμμετέχουν  παίρνουν μια γεύση από τον ελληνικό πολιτισμό,

τρέχοντας στο σύνολο ή σε ένα κομμάτι έστω, της διαδρομής που έκανε πριν από 2.502 χρόνια ο Φειδιππίδης, για να ανανεώσει το 1896 ο Πιερ ντε Κουμπερτέν και να την κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο ο Σπύρος Λούης.

Από τις 6.30 το πρωί της Κυριακής έκλεισαν  οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και οι δρόμοι κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, στις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων.Στις 09.00 το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα.Παράλληλα με το μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες 5 και 10 χλμ, 700 μέτρων για παιδιά και ενός χιλιομέτρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστεί στα 5χλμ ήρθε η πανέμορφη εγγονή του Τσάρλιν Τσάπλιν, Κίρα Τσάπλιν. Στην ίδια απόσταση έχουν δηλωθεί ακόμη να πάρουν μέρος, η βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ελενα Ράπτη, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευα Καϊλή, η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου, η Δούκισσα Νομικού, οι δημοσιογράφοι Ευα Φραγκάκη και Εύα Αντωνοπούλου. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, στον ίδιο αγώνα θα τρέξει η Αννα Πρελεβιτς (50115) και η Γκλόρια Μίκα, ο γγ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, αλλά και η Ζέτα Δούκα. Στο Καλλιμάρμαρο θα βρίσκεται και η Ελενα Παπαρίζου, η οποία στηρίζει την καμπάνια προώθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα