“ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ” – Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ, ρύθμιση «κόκκινων» δανείων στην ΑΤΕ, απομείωση υποθηκών

18:37 6/2/2013 - Πηγή: BankWars

Δέσμη μέτρων για την εκτόνωση της κατάστασης σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται η αντίδραση των αγροτών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αθ. Τσαυτάρη, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν την έγκρισή τους σε λύσεις και προτάσεις που επεξεργάστηκε η ηγεσία του υπουργείου, αφού προηγουμένως μελέτησε τα επιμέρους αιτήματα των αγροτών.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, η καθιέρωση

νυχτερινού τιμολογίου για τους αγρότες, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα και η απομείωση των υποθηκών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλύεται το πρόβλημα της συνταξιοδότησης των αγροτών που είναι γεννημένοι το 1948 και επεκτείνεται για δύο χρόνια, ικανοποιείται το αίτημα επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, το οποίο οι αγρότες ζητούσαν να είναι ύψους 160 εκατ ευρώ, όπως επίσης προτείνονται λύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα των κτηνοτρόφων των βαμβακοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών.

Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναρτηθούν μέχρι την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

“Κάναμε γενική αναφορά στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων. Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους”, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Υπήρξε διεκδίκηση από τη μεριά μου για να προωθηθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για τους ανέργους”,πρόσθεσε.

“Συζητήσαμε για την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη. Η επόμενη συνάντησή μας θα αφιερωθεί στην πραγματική οικονομία”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Πρέπει να φτιάξουμε ένα φορολογικό σύστημα, δίκαιο και αναλογικό”, τόνισε, δηλώνοντας επίσης ικανοποιήμενος για τις προτάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα αγροτικά θέματα.

Εν τω μεταξύ, πίσω φαίνεται πως πάνε οι αποφάσεις για το μείζον θέμα της φορολογίας των ακινήτων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

“Μιλήσαμε σε γενικές γραμμές για τον φόρο ακινήτων. Δεν υπάρχει βιασύνη”, τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

“Ισχύει η δήλωσή μου, ο,τι παίρναμε θα παίρνουμε”, πρόσθεσε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία ακανθώδη ζητήματα.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η φορολογία των ακινήτων και οι ενδοκυβερνητικές επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουνάρας, θα τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη.

Επιθυμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι η κυβέρνηση να βρει και πάλι τον κοινό της βηματισμό και να σταλεί προς τα έξω ένα μήνυμα ενότητας για τον κοινό στόχο που είναι η σωτηρία της χώρας, όπως διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα