Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το CISAC European Committee 2024 που φιλοξένησε στην Αθήνα η AUTODIA

Πάνω από 145 ανώτατα στελέχη Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν στην Αθήνα τις εργασίες της κορυφαίας Ευρωπαϊκής Συνάντησης της CISAC που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη βδομάδα, με αποκορύφωμα την ξενάγηση και το δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Συνέδριο διεθνούς ακτινοβολίας που φιλοξένησε 17 & 18 Απριλίου στην Ελλάδα για πρώτη φορά η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ανέδειξε όλα τα κρίσιμα ζητήματα

που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα των Οργανισμών των δημιουργών από τους κλάδους μουσικής, οπτικοακουστικών παραγωγών, θεάτρου, έργων λόγου και εικαστικών τεχνών, ειδικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες από τη ραγδαία ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι ψηφιακές πλατφόρμες streaming μουσικής, οι διεθνείς εξελίξεις και ο ανταγωνισμός στη μουσική βιομηχανία, η διεθνής δικτύωση και τα νέα εργαλεία που αναπτύσσουν οι ίδιοι οι Οργανισμοί για να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες διαχείρισης και προστασίας των ρεπερτορίων τους, καθώς και η ενσωμάτωση της Οδηγίας για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά ήταν ορισμένα μόνο από τα θέματα που αναλύθηκαν μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες και πάνελ συζητήσεων, στο πλαίσιο της υβριδικής -δια ζώσης & live streaming- εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Plu Park.

Χαιρετισμοί και εναρκτήριες ομιλίες

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ  χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

Η κα Μενδώνη τόνισε ότι η προστασία των πνευματικών και των συγγενικών δικαιωμάτων αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Πολιτισμού και για την ίδια προσωπικά. Παράλληλα, εξήγγειλε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ο οποίος εποπτεύεται από το ΥΠΠΟ

Κατά τις εναρκτήριες ομιλίες τους, ο Γενικός Διευθυντής της CISAC Gadi Oron και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Γλέζος, τόνισαν την αξιοσημείωτη πρόοδο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, χάρη στην υποστήριξη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και τους διαρκείς αγώνες του Οργανισμού μας.

Στη συνέχεια, η Γενική Διευθύντρια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα, την επιχειρησιακή ανάπτυξη, την τεχνολογική υποδομή, καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές του Οργανισμού μας, ο οποίος κατέχει μερίδιο 85% περίπου στην ελληνική αγορά.

Εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, Τρίτη 16/4

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε, μία ημέρα νωρίτερα, εκδήλωση της CISAC και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην Ακαδημία Αθηνών, όπου παραβρέθηκε πλήθος στελεχών ελληνικών και ξένων ΟΣΔ, καθώς και ειδικών στον τομέα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και της Συλλογικής Διαχείρισης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του συλλογικού έργου των καθηγητών Ειρήνης Σταματούδη και Paul Torremans, «EU Copyright Law. A Commentary» (Edward Elgar Publishing). Τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν ήταν η προστασία έργων τεχνητής νοημοσύνης με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας (Ειρήνη Σταματούδη) και ζητήματα εύλογης αμοιβής για τη ρευμάτωση (streaming) έργων στο διαδίκτυο (Paul Torremans).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος και ο Υφυπουργός, Χρίστος Δήμας, ενώ εισαγωγική ομιλία παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της CISAC Gadi Oron.

Ξενάγηση και Δείπνο στο Μουσείο Ακρόπολης

Στιγμές ομορφιάς, συγκίνησης και χαλάρωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Τετάρτη το βράδυ οι ξένοι προσκεκλημένοι στο Μουσείο Ακρόπολης,  μέσα από μία μαγευτική ξενάγηση στους χώρους με τα εκθέματα του Μουσείου, αλλά και ένα όμορφο δείπνο, συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο εστιατόριο με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Οι εκπρόσωποι της CISAC και των ξένων Οργανισμών έστειλαν συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και την οργανωτική ομάδα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για την επαγγελματική αρτιότητα μιας τόσο παραγωγικής και συνάμα ευχάριστης εκδήλωσης.

Το φετινό CISAC European Committee κρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Keywords
Αναζητήσεις
me-megali-epitychia-oloklirothike-to-cisac-european-committee-2024-pou-filoxenise-stin-athina-i-autodia.htm
Τυχαία Θέματα