Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια – Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nikkei

Σε νέο ιστορικό υψηλό την Παρασκευή 22/3 ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, καθώς ο πληθωρισμός της χώρας επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ άλλες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού υποχώρησαν.

Ο γενικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 2,8%, σημειώνοντας άνοδο από το 2,2% που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο. Ο πυρήνας του πληθωρισμού – ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – διαμορφώθηκε στο 2,8% έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα.

Η BOJ, στη δήλωση νομισματικής πολιτικής της την Τρίτη δήλωσε ότι «ο στόχος της

σταθερότητας των τιμών του 2% θα επιτευχθεί με βιώσιμο και σταθερό τρόπο».

Ωστόσο, ο Nikkei υποχώρησε για να κλείσει λίγο κάτω από το όριο των 41.000 μονάδων, τερματίζοντας με άνοδο 0,18% στις 40.888,43 μονάδες. Ο Topix σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ, κερδίζοντας 0,61% στις 2.813,22 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2%, παρασυρόμενος από τις μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων, αφού ο δείκτης κέρδισε σχεδόν 2% την Πέμπτη. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 1,05%.

Ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 4%, με τις μετοχές της Li Auto σημείωσαν βουτιά 10% την Παρασκευή, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία EV μείωσε την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,2%, αφού ηγήθηκε των κερδών στην Ασία την Πέμπτη, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν σχεδόν αμετάβλητος.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,15% στις 7.770,6 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν διαπραγματευόταν κοντά στην επίπεδη γραμμή, αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της σε μια αιφνιδιαστική κίνηση την Πέμπτη.

Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sta-asiatika-chrimatistiria--se-nea-istorika-ypsila-o-nikkei.htm
Τυχαία Θέματα