Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές εν όψει μιας πολυάσχολης ημέρας ανακοινώσεων κερδών και σημαντικών στοιχείων στην περιοχή.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματευόταν 0,1% χαμηλότερα, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,08% στις 507,95 μονάδες.

Οι μετοχές του τομέα αυτοκινήτου σημείωναν απώλειες 1,24%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές σημείωναν άνοδο 0,5%.

Στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,39%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,11%, o γαλλικός CAC 40 κερδίζει οριακά 0,01%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,11% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

υποχωρεί 0,16%.

Σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Απρίλιο και τα στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, ενώ κέρδη ανακοινώνουν, μεταξύ άλλων, οι  AF-KLM, Stellantis, Capgemini, Mercedes, VW, Lufthansa, Santander, Caixabank, OMV, HSBC, Glencore και Whitbread.

Νωρίτερα,  οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο την Τρίτη, ακολουθώντας τις κινήσεις της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τον δείκτη διευθυντών προμηθειών μεταποίησης της Κίνας για τον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Δευτέρας μετά από ένα θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα κέρδη των μεγαλομετοχών, την τελευταία απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια αύριο Τετάρτη και την έκθεση για την απασχόληση.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε γενικές γραμμές να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά οι traders θα εξετάσουν αν τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ μετά τη συνεδρίαση είναι πιο hawkish  μετά την πρόσφατη σειρά  εκθέσεων που έδειξαν επίμονα υψηλό  πληθωρισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sta-evropaika-chrimatistiria-31.htm
Τυχαία Θέματα