Μερίδιο για το ψευδοκράτος από το κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ζητεί η Τουρκία

Μερίδιο για το ψευδοκράτος από το κοίτασμα φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, παρόλο που αναγνωρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” όσο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν σε αξιολογήσεις σχετικά με το εν λόγω

έργο… Το Οικόπεδο 6 είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, όμως θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά… Όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοείται το άλλο μέρος».

«Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εξωτερικών μας ανέφερε ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο» είπε ακόμη ο Ντονμέζ και σημείωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο. «Στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα