Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Documento – Ο Τσίπρας πίσω από τον Βαξεβάνη

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και τη λίστα 33 υπουργών, πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που παρακολουθούνταν παράνομα από το σύστημα Predator, τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έκανε λόγο για ένα «απίστετυτο ψέμα» και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως συνέβη αφενός και αφετέρου δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον ίδιο.

«Είναι απίστευτο ψέμα. Έχουμε ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι δήθεν βρίσκονται υπό

παρακολούθηση πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και οι γυναίκες τους, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο και κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι είμαι ιθύνων νους. Υπάρχει Έλληνας που να το πιστεύει αυτό;» διερωτήθηκε.

«Πιστεύει κανείς ότι μέσα σε όλα που είχα να διαχειριστώ αυτά τα 3,5 χρόνια παρακολουθούσα υπουργούς μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή τόσο χαμηλά; Ποια είναι η δική μου άμυνα; Καμία απόδειξη και ντροπή και αίσχος!» αναφώνησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, τονίζοντας πως εάν ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης δεν προσκομίσει αποδείξεις, στη δικαιοσύνη και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα είναι συκοφαντης και εθνικά επικίνδυνος.

Παράλληλα, υποστήριξε πως πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρα και η στρατηγική του είναι να βουλιάξει ο τόπος στη λάσπη.

Για το καλοκαιρινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» που μιλούσε για άλλες 7 παρακολουθήσεις εκτός του Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator. Τελείως διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι το έχω ενορχηστρώσει εγώ. Δεν γνωρίζω από ποιον και πρέπει να το μάθουμε. Θα το ξεδιαλύνουμε και θα ψηφίσουμε διάταξη που θα απαγορεύει ρητά αυτά τα λογισμικά. Δεν ήταν η ΕΥΠ και δεν είχα ανάμειξη. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε μια Δημοκρατία. Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Παράνομα λογισμικά υπάρχουν περίπου 500 στην αγορά. Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που τα διαθέτουν οικονομικοί παράγοντες που θα τα διέθεταν. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά να υποστηρίζει κανείς ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές δεν καταλαβαίνω γιατί».

Για την επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: «Θέλω να καταλάβετε την οργή μου. Να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι μιλάω με τους υπουργούς μου και μετά τους παρακολουθώ; Δεν φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κ. Τσίπρα. Τον προκαλώ μάλιστα να κάνει πρόταση μομφής εναντίον μου για να δει ξανά ότι οι βουλευτές μου είναι με το μέρος μου».

«Να μιλήσουμε για όλα στη Βουλή. Και να διαπιστώσουμε αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση». «Δεν θα αφήσω τη χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο», είπε και πρόσθεσε ότι «οφείλω να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές».

Μάλιστα, παρομοίασε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την υπόθεση της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ίδια υπόθεση, “σου πα μου πες”, την ίδια ιστορία βλέπουμε με τους ίδιους υποκινητές». Σημείωσε, δε, πως ακόμη ένας στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τις εκλογές, επεσήμανε πως θα γίνουν το 2023 ενώ «προσωπικά δεν πρόκειται αν συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό θέλουν να επιδιώξουν».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα. Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν κάποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να ζητήσει να αρθεί. Και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για εξιχνίαση. Και πρώτος στέλνω μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό». Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική» προαναγγέλλοντας πως στο μέλλον θα διασφαλιστούν αυστηρότερα φίλτρα. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος πόθεν έσχες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του.

Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1

 

Keywords
Τυχαία Θέματα