Μομφή του Dubai Financial Group κατά του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας

11:05 8/2/2013 - Πηγή: BankWars

Το Dubai Financial Group, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της τράπεζας της Λαϊκής υποβάλλει μομφή κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα.

Το Dubai Financial Group ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Λαϊκής πριν την κρατικοποίηση της τράπεζας, που μείωσε το ποσοστό του από 19% σε 1,4%. Σε επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές, ο Φαντέλ Αλ Αλί διευθύνων

σύμβουλος της Dubai Financial Group εκφράζει διαφωνίες με τα τεκταινόμενα στη Λαϊκή εκτιμώντας ότι δεν εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μετόχων.

Η επιστολή σύμφωνα με το stockwatch.com:
«Είναι με μεγάλη λύπη που γράφω σε εσάς για την παρούσα σύνθεση του ΔΣ της CPB και για το πώς διοικείται η CPB», αναφέρει ο κ. Al Ali στην επιστολή του με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2013.

Δεδομένου του ποσοστού 84% που έχει η κυβέρνηση στην Τράπεζα, σημειώνει η επιστολή, «θα αναμένουμε τα νέα μέλη του ΔΣ να λειτουργούσαν προς το συμφέρον των μετόχων. Εντούτοις, έχουμε παρατηρήσει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους και καθώς η CPB αντιμετωπίζει διογκούμενες προκλήσεις, η προσέγγιση τους είναι γραφειοκρατική και στερείται την απαραίτητη επιχειρηματικότητα και επικέντρωση που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει μια τράπεζα. Παρόμοιες παρατηρήσεις για τα τεκταινόμενα στη Λαϊκή έχουν γίνει τόσο από τη συντεχνία των υπαλλήλων της όσο και από πελάτες, που εκτιμούν να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων.

Αντί να αντιμετωπίσουν τα βασικά εμπορικά ζητήματα και τις προκλήσεις, όπως η στρατηγική κατεύθυνση της τράπεζας, η ανάκτηση του ονόματός της, η επαναδημιουργία εμπιστοσύνης στους πελάτες και η συρρίκνωση των εργασιών της, το νέο ΔΣ της Λαϊκής έχει απορροφηθεί και απασχολείται πλήρως με την επικέντρωση στο micromanagement του ανθρωπίνου δυναμικού, με θέματα συντεχνίας και με αγωγές.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, το ΔΣ έχει διορίσει πλειάδα ακριβών ξένων συμβούλων με μεγάλο κόστος και χωρίς να προκύψουν μέχρι στιγμής ουσιαστικά οφέλη. Φέρνουμε αυτά τα ζητήματα στην προσοχή σας κατεπειγόντως και διατηρώντας τα δικαιώματα μας σε περίπτωση που οι ανησυχίες μας δεν αντιμετωπιστούν και που, ως αποτέλεσμα, παρατηρήσουμε περαιτέρω απομείωση της μετοχικής αξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα