Μόσχα: Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Δεν προτίθεται να παραστεί στην κηδεία του επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Κρεμλίνο.

Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη. Ο θάνατός του ήρθε δύο μήνες αφότου αυτός και οι μισθοφόροι του οργάνωσαν ανταρσία εναντίον των ανώτατων στρατιωτικών διοικητών του Πούτιν. Ο Πριγκόζιν και η ομάδα του πήραν τον έλεγχο

της νότιας πόλης Ροστόφ και προχώρησαν προς τη Μόσχα πριν γυρίσουν πίσω, έχοντας βρεθεί 200 χιλιόμετρα έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

«Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν θα παρευρεθεί ο Πούτιν. Ο Πεσκόφ σημείωσε ακόμη ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία, καθώς και ότι οι σχετικές προετοιμασίες θα γίνουν από την οικογένεια του εκλιπόντος.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή ανακοινώθηκε πως οι γενετικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των δέκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη συντριβή.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής που συστάθηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την πτώση ή κατάρριψη του ιδιωτικού αεροσκάφους μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε ότι οι ιατροδικαστικές εξετάσεις ταυτοποίησαν τον Πριγκόζιν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή.

Keywords
Τυχαία Θέματα