Να ζήσεις Ανγκέλα και χρόνια πολλά, μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά…

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σήμερα γίνεται 60 ετών .

Τέσσερις ημέρες αφότου μπήκε στα αποδυτήρια της γερμανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες της την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η καγκελάριος δεν αναμένεται να παρασυρθεί στα 60ά της γενέθλια σήμερα, καθώς φαίνεται πως έχει «χορτάσει» πάρτι -τουλάχιστον προς το παρόν.

Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς εορτασμούς πιο χαμηλών τόνων για τη Μέρκελ,

που το περιοδικό Forbes θεωρεί την ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, αλλά ακόμα αποκαλούν ‘Mutti’ («Μανούλα») στη γενέτειρά της όπου η πάντοτε αυστηρή συμπεριφορά της ενισχύει την ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητά της.

Η Μέρκελ πρόκειται να εορτάσει τα γενέθλιά της τ σε μια μάλλον σεμνή εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματός της στο Βερολίνο.

Έπειτα από μια ομιλία με θέμα «τους χρονικούς ορίζοντες της ιστορίας» που θα εκφωνήσει ο ιστορικός Γιούργκεν Οστερχάμελ περίπου 1.000 καλεσμένοι θα παρακαθίσουν σε ένα γεύμα στο οποίο θα προσφερθούν μπύρα, κρασί αλλά και εδέσματα της Βόρειας Γερμανίας περιλαμβανομένου του ψαριού.
Μάλλον η Μέρκελ θα χρειαστεί να περάσει τις πρώτες ώρες της ημέρας των γενεθλίων της στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται απόψε για να διαπραγματευτούν πώς θα κατανείμουν τα αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ των κρατών μελών—η Μέρκελ απολαμβάνει τέτοιες δύσκολες προκλήσεις.

Μια δημοσκόπηση τoυ Forsa που δημοσιεύτηκε σήμερα κατέδειξε ότι ακόμα και έπειτα από 8,5 χρόνια στον θώκο της καγκελαρίου, το 59% των Γερμανών θα ψήφιζαν την Άγγελα Μέρκελ έναντι του βασικού της αντιπάλου, του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Μόλις το 14% θα ψήφιζε εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα