Νανόπουλος: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική οικονομία

Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας παρουσίασε η Eurobank και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε κατηγορίες επιχειρηματικών πελατών, τη λύση στο πρόβλημα της παροχής διεθνώς αποδεκτών εγγυήσεων για την αγορά πρώτων υλών, την προ-χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν στενότητα ρευστότητας.

Το γεγονός

ότι η «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος.

Ο κ. Νανόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, που εστιάζει στις ανάγκες της υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα στο περιβάλλον της κρίσης υπογράμμισε ότι «ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησής του, είναι κομβικός προκειμένου να περάσουμε από την επώδυνη περίοδο της προσαρμογής και της εξυγίανσης στην ελπιδοφόρα φάση της ανάπτυξης».

«Η δέσμη προϊόντων και πρωτοβουλιών που παρουσιάζουμε σήμερα αντανακλά τη σταθερή δέσμευσή μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανάταξης και επανεκκίνησης της οικονομίας μας και ανάδειξης των δημιουργικών της δυνάμεων», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό του δυναμικού επιχειρηματία και της υγιούς, βιώσιμης επιχείρησης που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες παραμένουν συνεπείς και ικανοί να ανταγωνίζονται διεθνώς. Αυτές οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να ηγηθούν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης.

«Τους τελευταίους μήνες επεξεργαστήκαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξή τους. Πιστεύουμε ότι η εξωστρεφής και διεθνώς ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη και η ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση. Το σύνθημα «Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη» σηματοδοτεί το σημαντικό ρόλο που αποδίδουμε στην ενεργοποίηση των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Eurobank», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, «απαντά σε σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Α. Προϊόντα Στήριξης της Ανάπτυξης και της Εξωστρέφειας

Πέντε δέσμες νέων προϊόντων συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων:

1. Επιβραβεύουμε τις συνεπείς επιχειρήσεις
Από την επόμενη δόση, μειώνουμε με δική μας πρωτοβουλία, κατά 50 μονάδες βάσης το επιτόκιο για μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματικών πελατών μας που εξοφλούν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους με ίδια διαθέσιμα (ελάχιστο επιτόκιο δανεισμού euribor+400μβ)
2. Στηρίζουμε την παραγωγική διαδικασία που έχει διαταραχθεί από την πιστωτική ασφυξία
Δίνουμε λύση σε συνεργασία με Διεθνείς Τράπεζες στο πρόβλημα της μη αποδοχής εγγυήσεων από τράπεζες του εξω

Keywords
Τυχαία Θέματα