Ναυάγιο-Πύλος: Οι κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι διακινητές δηλώνουν αθώοι

upd: Την προσωρινή κράτηση των 9 ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας με θύματα δεκάδες μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής στην Καλαμάτα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές που κατηγορούνται για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι βαρύτατες με τους ίδιους να κρατούν σκληρή γραμμή, αρνούμενοι τα πάντα. Οι συνήγοροί τους,

μιλώντας ο κάθε ένας εξ ονόματος του πελάτη του, θα πουν πως δεν έχουν κάποια σχέση με την τραγωδία.

Στο μεταξύ, σε νέα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, φαίνεται η προσπάθεια της FRONTEX να ταυτοποίησει πρόσωπα και ρόλους. Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται το αλιευτικό να κινείται σε ήρεμη θάλασσα με μεγάλους κλυδωνισμούς και σχετικά υψηλή ταχύτητα. Τα καταστρώματα είναι ασφυκτικά γεμάτα.

«Έχω κάνει στο παρελθόν σε φυλακή. Για τρία χρόνια ήμουν φυλακισμένος. Στο πλοίο ήμουν επιβάτης. Δεν έχω σχέση με αυτό το πράγμα. Ήμουν σαν τους άλλους. Απλά μοίραζα νερό. Μας έδωσαν νερό από το καράβι και το μοίραζα. Όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο. Δεν ξέρω ποιος ήταν υπεύθυνος, ποιος είναι ο καπετάνιος. Δεν είναι κάποιος που να έχω δει».

«Κάποιοι είχαν ξύλα και λοστούς και όταν υπήρχαν διαμαρτυρίες μας χτύπαγαν. Εμείς φοβόμασταν και προσπαθούσαμε να μην δεχτούμε τα χτυπήματα».

Keywords
Αναζητήσεις
navagio-pylos-oi-katigoroumenoi-aigyptioi-diakinites-dilonoun-athooi.htm
Τυχαία Θέματα