ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: 3+1 ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

07:22 5/2/2013 - Πηγή: BankWars

Δύσκολος ο Φεβρουάριος για την κυβέρνηση που βρίσκεται απέναντι σε 3+1 μέτωπα αντιδράσεων στην πολιτική της.

Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι με τους εργαζόμενους στην ακτοπλοία καθώς η παράταση της απεργίας τους δημιουργεί πρόβλημα στην διακίνηση των προϊόντων από τα νησιά. Το αδιέξοδο επιβεβαιώθηκε και χθες, οπότε η επιστράτευση των ναυτεργατών

είναι στο τραπέζι. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό αφενός γιατί θα είναι η δεύτερη κατηγορία εργαζομένων που θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση μετά τους υπαλλήλους του Μετρό και αφετέρου γιατί οι ναυτεργάτες μεταξύ άλλων διεκδικούν δεδουλευμένα.

Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και το μέτωπο των αγροτών που συνεχίζουν να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στις εθνικές και περιφερειακές οδούς ζητώντας λύση για την μείωση του κόστους παραγωγής. Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα αν οι αγρότες προχωρήσουν σε αποκλεισμό των οδών οπότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τους αντιμετωπίσει με τα ΜΑΤ για να ανοίξει τους δρόμους. Και στις δύο αυτές κοινωνικές κατηγορίες έχει σημαντική επιρροή το ΚΚΕ .

Ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται να ανοίγει με το σχέδιο Αθηνά για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας που δημιουργεί πρόβλημα στους φοιτητές αλλά κυριως στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν μέσω βουλευτών τους, εξαιτιας και των συμφερόντων που υπάρχουν(Ενοίκια σπιτιών που θα χαθούν, εμπορική κίνηση…)

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μέσα στο γενικότερο κοινωνικό κλίμα που επιβαρύνεται από τις περικοπές μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν στο τέλος του Ιανουαρίου και από τις διαρροές για τη νέα φορολογία στα ακίνητα που προκαλεί αντιδράσεις από όλους, ακόμη και σε βουλευτές της συμπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα