Νέα κόμματα, Νέος ηγέτης -Όποιος προσκολληθεί στο παλαιό πολιτικό σύστημα θα πεθάνει μαζί του- Ελλάδα, επενδυτική ευκαιρία

Ο αμερικανός γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Τζο Τρίπι, το 2008, βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα και το 1993 υπήρξε σύμβουλος του Α. Παπανδρέου. Δείτε και … λάβετε υπόψη, τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

- Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόμματα “ζόμπι” και άλλα δύο “τρελά”. Αν είσαι νέος,

άνεργος και τα κόμματα που θεωρείς υπεύθυνα για την κατάστασή σου βρίσκονται στην κυβέρνηση, ο πιο εύκολος τρόπος να τους πεις “άντε να χαθείτε” είναι τα ‘τρελά’ κόμματα, γιατί αυτά θα τους τρομάξουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας, θα ψάξουν για κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Γι’ αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και αυξάνει η πολιτική βία. Αν δεν υπάρξει θετική διέξοδος από τη χώρα, τότε το εργαλείο για να κατεδαφιστεί το παλαιό σύστημα θα είναι η Χρυσή Αυγή. Ή κάτι ακόμη πιο ακραίο”.

-- Όποιος προσκολληθεί στο παλαιό πολιτικό σύστημα, θα πεθάνει μαζί του. Στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και είναι πιθανό να εμφανιστούν νέα κόμματα, αλλά και ένας νέος ηγέτης που θα εκφράσει και θα εκπροσωπήσει τη γενιά του.

- Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά και επομένως σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς η χώρα μετατρέπεται σε επενδυτική ευκαιρία για τους επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου. “Όλα τα συστατικά είναι εδώ: Έχετε πιάσει πάτο στην οικονομία, έχετε καλά εκπαιδευμένους νέους, ακόμη και από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ, που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα”.

- Στο εξωτερικό υπάρχει η εικόνα ότι γίνονται συνεχώς επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας “Προς Θεού, μείνει μακριά από την πλατεία Συντάγματος”, του είπαν οι φίλοι του όταν τους πληροφόρησε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα