Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από κατάρρευση πάρκινγκ αυτοκινήτων

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες Τρίτη του Πάσχα, όταν μεγάλο μέρος κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στο νότιο Μανχάταν κατέρρευσε, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της της Νέας Υόρκης.

«Υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο τη στιγμή της κατάρρευσής του. Οι τέσσερις από αυτούς εισήχθησαν σε νοσοκομείο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός και ένας άνθρωπος αρνήθηκε να δεχτεί περίθαλψη» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αξιωματικός της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης

Τζον Εσπόζιτο.

Εικόνες που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν σωριαστεί το ένα πάνω στο άλλο ή να έχουν αναποδογυρίσει και καπνό να βγαίνει από το κτίριο που κατέρρευσε.

«Το κτίριο είναι ασταθές» τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια παρέμενε σε εξέλιξη.

Το πάρκινγκ κατέρρευσε «ως το υπόγειο», σύμφωνα με αξιωματούχο του δήμου.

Οι Αρχές χρησιμοποιούν UAVs και ρομποτικό «σκυλί» για να αποφύγουν την ανάπτυξη μελών σωστικών συνεργείων μέσα στο κτίριο, καθώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος να υποχωρήσει το τμήμα του κτιρίου που παραμένει όρθιο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα