Νίκη της ΦΑΓΕ στον “πόλεμο” του γιαουρτιού στο Λονδίνο – Έχασε η Chobani

Δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε την αμερικανική εταιρεία στραγγιστού γιαουρτιού Chobani που ιδρύθηκε από Τούρκο μετανάστη και είναι η κορυφαία εταιρεία γιαουρτιού στις ΗΠΑ, να αλλάξει την επισήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων της που διατίθενται στην αγορά της Αγγλίας και της Ουαλίας ώστε να γίνεται σαφές ότι το γιαούρτι παράγεται στις ΗΠΑ

και όχι στην Ελλάδα.

Ο δικαστής έκρινε ότι η αναφορά στη συσκευασία στον τόπο προέλευσης του γιαουρτιού δεν είναι επαρκώς διακριτή, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτή. Στο σκεπτικό της απόφασής του ο δικαστής ανέφερε πως σε ποσοστό άνω του 50% οι Βρετανοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα. Διέταξε λοιπόν την εταιρεία «να μην προωθεί στην Αγγλία και την Ουαλία το γιαούρτι της που παράγεται στις ΗΠΑ με την περιγραφή ‘ελληνικό γιαούρτι’».

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια από την ελληνική ανταγωνίστρια εταιρεία ΦΑΓΕ με την εδραιωμένη εδώ και χρόνια παρουσία στη βρετανική αγορά γιαουρτιού.

Εκπρόσωπος της Chobani, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει σταματήσει να αναφέρει το προϊόν της ως «ελληνικό γιαούρτι Chobani» από τον περασμένο Δεκέμβριο και ότι αντίθετα χρησιμοποιείται η περιγραφή «στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών». Πρόσθεσε ότιη επισήμανση της χώρας παρασκευής είναι καθαρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα