ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, PIMCO, ΧΡΕΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δείτε τι έχει δηλώσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Ν.Αναστασιάδης για την οικονομική πολιτική, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πέκθεση της PIMCO και τις ιδιωτικοπιήσεις ημικρατικών Οργανισμών.

- “Mια επιτυχία από τον πρώτο γύρο προέχει ως μια ανάγκη για την πατρίδα, ώστε από τη Δευτέρα, σαν εκλεγμένος πλέον, να μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και να μιλήσω με την Μέρκελ,

όχι σαν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ή ένας φίλος, αλλά ως ο εντολοδόχος του λαού”.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι διατεθειμένος, εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία, να διαπραγματευθεί “τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στη δανειακή σύμβαση και ιδιαίτερα όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την κοινωνική πολιτική του κράτους, αλλά την ίδια ώρα να δούμε και πως αποφεύγουμε δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών”. Διερωτήθηκε δε, πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί, μέσα από τις πρόνοιες του μνημονίου, για ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του χρέους, “και να κατηγορεί άλλους ότι επιδιώκουν και θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις”.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Κυβέρνηση έδωσε “λευκή επιταγή” στην PIMCO και σήμερα που έχουμε μπροστά μας το ακραίο σενάριο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, “αντί να μισθώσουν τις υπηρεσίες και μιας άλλης εταιρείας, που έχει την πείρα, που γνωρίζει τη μεθοδολογία και που με ασφάλεια μπορεί να μας δώσει τις πραγματικές ανάγκες των τραπεζών, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της αδιαφορίας και της σιωπής”.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Την κάθετη αντίθεσή του με τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ είπε ότι θα αναζητήσει και την γνώμη άλλου οίκου, πέραν της PIMCO, για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφτηκε το πρωί τα κεντρικά γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στη Λευκωσία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με διευθυντικά στελέχη του ημικρατικού οργανισμού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η επίσκεψη «είχε νόημα και σκοπιμότητα». Ανέφερε ότι διαβεβαίωσε το ΔΣ, τα διευθυντικά στελέχη και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους της Cyta ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με ιδιωτικοποιήσεις». Πρόσθεσε ότι «θα αγωνιστούμε μέσα από νέες μελέτες που αφορούν τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να αποφύγουμε αυτό που απειλείται και αυτό που έχει συμφωνηθεί», το ενδεχόμενο δηλαδή να οδηγηθούμε σε ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα