Σάλος από την απόφαση Τσίπρα για καθαίρεση Πολάκη – Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ – “Ρίχνει νερό στο μύλο του Μητσοτάκη” -Αντιδράσεις εισαγγελέων, δημοσιογράφων

UPD: 11.12. Σάλος αποκρηάτικα με τις εξελίξεις που δρομολόγησε η “προκήρυξη” του Παύλου Πολάκη ο οποίος …απασφάλισε και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

Ο Α. Τσίπρας καθαίρεσε τον Πολάκη από τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός ψηφοδελτίων – “Ρίχνει νερό

στο μύλο του Μητσοτάκη” -Αντιδράσεις εισαγγελέων, δημοσιογράφων

Την παύση του Παύλου Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας και τη σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πόρτα» εξόδου από τα ψηφοδέλτια δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη μετά το παραλήρημα – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου αναφέρει: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

«Είναι σοκαριστική η εικόνα των επικηρυγμένων προσώπων», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρία Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για το θέμα Πολάκη.
«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», εξήγησε η πρόεδρος.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Ερωτώμενη ποια θεωρεί ότι είναι τα αίτια μίας τέτοιας ανάρτησης, η κ. Στενιώτη ανέφερε: «Δεν είναι μεμονωμένη η τοποθέτηση του κ. Πολάκη, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις. Φανερώνει την αντίληψή του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη». (Πηγή: ΕΡΤ)

Παρέμβαση εισαγγελέα για την «προκήρυξη» Πολάκη – Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την «προκήρυξη» Πολάκη – Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά Πολάκη

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παύλος Πολάκης: Δημοσιογράφοι που τους στοχοποίησε απαντούν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ

Παραλήρημα Πολάκη με απειλές κατά δικαστών, δημοσιογράφων, τραπεζιτών και ΑΑΔΕ

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα