Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άντλι Μανσούρ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Άντλι Μανσούρ.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου στην Ευρώπη, και μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Έτσι, η επίσκεψη αυτή αποκτά μεγάλη πολιτική

σημασία, γιατί θα αποτελέσει την αφορμή για να συζητηθούν οι σχέσεις της Ενωμένης Ευρώπης με την Αίγυπτο, τις οποίες η Ελλάδα στηρίζει όσο περισσότερο μπορεί, ιδιαίτερα τώρα, με την νέα μεταβατική κυβέρνηση αλλά και την τριμερή συνεργασία της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Στις συναντήσεις του Αιγυπτίου Προέδρου κ. Άντλι Μανσούρ με την Ελληνική Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία, σίγουρα θα τεθεί επί τάπητος τόσο η ευρωπαϊκή στρατηγική για την Αίγυπτο, όσο και η αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στα αιγυπτιακά ζητήματα (που εκφράζεται και μέσα από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) καθώς επίσης θα συζητηθεί και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι η επίσημη αυτή επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου στην Αθήνα, θα συμπέσει δύο μέρες μόλις μετά το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου, που έτυχε – όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία – πολύ θερμής υποδοχής από τον Αιγυπτιακό λαό.

Στην Αθήνα, την Δευτέρα το πρωί, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Κάρολο Παπούλια και θα συναντηθεί και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθήσουν σε επίσημο γεύμα και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το απόγευμα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Μανσούρ, που θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ναμπίλ Φάχμι, θα επιστρέψει στο Κάιρο.

Στις συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών, θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

http://pyramisnews.gr

Original article: Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άντλι Μανσούρ στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα