Ο Ερντογάν επέστρεψε και βρήκε “δύο Τουρκίες”

09:23 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από την τριήμερη περιοδεία του στη βόρεια Αφρική. Τον υποδέχθηκαν 10.000 περίπου οπαδοί του κόμματος του. “Ζητώ να τερματισθούν αμέσως οι διαδηλώσεις, οι οποίες έχασαν το δημοκρατικό χαρακτήρα τους και στράφηκαν στο βανδαλισμό”, δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος που κρατούσε τουρκικές σημαίες και φώναζε “είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για σένα, Ταγίπ” ή “εμπρός, ας τους

συντρίψουμε όλους”.

Ο Ερντογάν, χαμογελαστός, δήλωσε: «Δε θα διακρίνουμε κάποιο πρόσωπο από τα 76 εκατομμύρια στην Τουρκία. Είμαστε υπηρέτες των 76 εκατ. και όχι του 50%. Σταθήκαμε ισχυροί, αλλά ουδέποτε δεν μας χαρακτήριζε το πείσμα. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέλφια».

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός αναμενόταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εξακολουθούσαν να είναι συγκεντρωμένοι στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, φωνάζοντας “Ταγίπ, παραιτήσου!”. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν επίσης συγκεντρωμένοι στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα