Ο Κάπταιν Γουέ Τζιαφού, να διαβάσει καλύτερα την Ελλάδα. Και κυρίως τους Έλληνες!

Το ενδιαφέρον της COSCO για τις μετοχές του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) επιβεβαιώνει με αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο ισχυρός άνδρας του ομίλου κάπτεν Γουέ Τζιαφού.
Παράλληλα, ο κ. Γουέ προαναγγέλλει ειδική αποστολή τεχνοκρατών της εταιρείας, προκειμένου να εξετάσουν επενδύσεις στους σιδηρόδρομους.

Μέχρις εδώ, όλα καλά και όλα ευπρόσδεκτα. Από εδώ και κάτω όμως, ο κάπταιν, μάλλον δεν έχει διαβάσει καλά τι εστί Ελλάδα και τι εστί Έλληνες.

Παραλληλίζει την Ελλάδα, με την Κίνα πριν 30 χρόνια! Ποιός του είπε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες πεινούσαμε; Ποιός του είπε ότι δεν είχαμε Δημοκρατία; Ποιός δεν του εξήγησε ποιό ήταν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων τα χρόνια αυτά και ότι καμία σχέση δεν είχε αυτό το επίπεδο, ούτε ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΙΝΑΣ;

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Η Ελλάδα είναι σαν την Κίνα πριν 30 χρόνια”

Ο κ. Γουέ υπογραμμίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις και η προσέλκυση επενδυτών αποτελούν τον μόνο ορθό δρόμο για την Ελλάδα, παραλληλίζοντας σε έναν βαθμό την επιλογή που έχει η Ελλάδα με το άνοιγμα της Κίνας πριν από 30 χρόνια.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία. Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γουέ Τζιαφού.

«Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν ‘ξυπνήσει’», καταλήγει ο κ. Γουέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα