Ο Μητσοτάκης σήμερα στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης του Ελληνικού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων της επένδυσης του Ελληνικού. Παρών και ο Σπύρος Λάτσης.

Στα σημερινά εγκαίνια έχουν προσκληθεί μέλη της αντιπολίτευσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου κ.ά.

Αναφορικά με το οικιστικό σκέλος του έργου, σε Ελλάδα και εξωτερικό η ζήτηση έχει χτυπήσει κόκκινο ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται μια σειρά δημοπρατήσεων, τόσο για το κομμάτι

των εμπορικών κέντρων όσο και για αυτό των κτηρίων γραφείων. Όπως ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, οι προπωλήσεις κινούνται παραπάνω από ικανοποιητικά. Έχει προπωληθεί σχεδόν το 100% από τον Πύργο Κατοικιών με 169 διαμερίσματα, όλα τα 28 οικόπεδα με τις βίλες, και το μεγαλύτερο κομμάτι από τα συγκροτήματα των 115 διαμερισμάτων (condos), προς την πλευρά της παραλίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο με τη Lamda Development να αναμένει εισπράξεις ύψους 200 εκατ. ευρώ εντός του τρέχοντος έτους και επιπλέον 250 εκατ. ευρώ μέσα στο 2023. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, τα ποσά αυτά προκύπτουν από τις προκαταβολές για τα οικόπεδα των 28 βιλών, των 169 διαμερισμάτων του Marina Tower και των 110 κατοικιών που θα δημιουργηθούν επίσης στο παραλιακό μέτωπο. Το σύνολο των εσόδων μελλοντικά από τις πωλήσεις είναι 1,1- 1,2 από αυτά τα οικιστικά projects.

Τα έργα υποδομών, που αφορούν την υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου στο ύψος του Ελληνικού, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύβουλος της Lamda Development  τα έργα προβλέπουν παράκαμψη εντός του Ελληνικού ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων. Με βάση το σχεδιασμό, η επιβάρυνση εκτιμάται σε περίπου 4-5 λεπτά για τον πρώτο χρόνο κατασκευής του υπογειοποιημένου τμήματος ενώ συνολικά το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.

Επίσης, αναμένεται ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο, ενώ «τρέχουν διαγωνισμοί» για το μεγάλο mall επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, για το Marina Galleria, καθώς και για τον Πύργο Μικτής Χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα