Ο Μητσοτάκης στον Έβρο με τους επικεφαλής της ΕΕ – Θα δουν από κοντά τα “καμώματα” Ερντογάν

23:18 2/3/2020 - Πηγή: BankWars

upd: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, (προς το παρόν στα λόγια) από την Ευρωπαική Ένωση.Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι, θα είναι την Τρίτη στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και θα δουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο.

Στους “συμπαραστάτες” της Ελλάδας προστέθηκε χθες και ο γερμανός

υποιυργός Εξωτερικών.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών: «Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της»

Οι επικεφαλής των ευρωπαικών θεσμών θα φθάσουν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την ίδια ώρα θα φτάσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς,  ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβοτς.

Οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ  στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο και στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

ΣΤΙΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μέσω twitter o Σαρλ Μισέλ:«Υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter o Σαρλ Μισέλ.ΤΟΥΣΚ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Να συνεργαστούν στενά με τον Έλληνα πρωθυπουργό κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτρες ο Ντόναλντ Τουσκ. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής: “Η ΕΕ και οι Θεσμοί της πρέπει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση και τις τελευταίες αποφάσεις της. Καλώ τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεργαστούν στενά με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι προς το κοινό μας συμφέρον”

ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ “ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ” ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ζητούν οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες

Keywords
Τυχαία Θέματα