Ο ΟΙΚΟΣ FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΜΕΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΑ+

[UPD] Μετά την Standard & Poor’s και η Fitch Ratings προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook για την οικονομία της Γαλλίας. Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας παραμένει στο “ΑΑ+”.

«Ο ποσοτικός αντίκτυπος των πρόσφατων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι αβέβαιος και η Fitch

εκτιμά πως δεν είναι επαρκής για να ανατρέψει την τάση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης και συμπληρώνει: «Κατά συνέπεια, εκτιμούμε ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι στην μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική της Γαλλίας». Έτσι, η Fitch διατηρεί μεν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας στο «ΑΑ+» αλλά αναθεωρεί το outlook σε «αρνητικό» από «σταθερό».

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως η κυβέρνηση μένει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση των ανταγωνιστικότητά της και πως προχωρά σε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, παρά το «δύσκολο» ευρωπαϊκό περιβάλλον και την ανάπτυξη που αποδεικνύεται χαμηλότερη των προσδοκιών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση την Ιταλία και τη Γαλλία, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή απόρριψη των προϋπολογισμών τους του 2015 από την Κομισιόν
Οι δύο κορυφαίες οικονομικά μετά τη Γερμανία χώρες της ευρωζώνης αδυνατούν να μειώσουν το έλλειμμα κάτω του 3% , ενώ παράλληλα οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλοί.
Η Fitch μέχρις στιγμής έχει δώσει στην Ιταλία αξιολόγηση «ΒΒΒ+» με «σταθερό» outlook και στη Γαλλία αξιολόγηση «ΑΑ+» με επίσης, «σταθερό» outlook.

Keywords
Τυχαία Θέματα