Ο ΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η επιτυχία του ΟΤΕ να αντλήσει 700 εκατομμύρια ευρώ με υπερκάλυψη 2,7 φορές στο ομολογιακό δάνειο, ανοίγει το δρόμο των αγορών για την Ελλάδα βάζει τέλος στην περίοδο αδυναμίας στην πρόσβαση σε τραπεζικά κεφάλαια του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων. Σήμερα, αντί της Παρασκευής, όπως είχε οριστεί, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό δάνειο . Το ετήσιο τοκομερίδιο διαμορφώθηκε

στο 7,875% πληρωτέο ανά εξάμηνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε:

«Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 1,9 δισ. ευρώ, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στο στρατηγικό σχεδιασμό, τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του ΟΤΕ Με πάθος, πίστη και αφοσίωση όλοι μαζί οδηγήσαμε την εταιρεία μέσα από ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον σε μια ακόμη επιτυχία.

Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης στον ΟΤΕ αναγνωρίζει τις προοπτικές των δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων που με σχέδιο και προγραμματισμό αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της εγχώριας αγοράς. Αποτελεί, επίσης, θετικό μήνυμα για τη χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές».

Την έκδοση των ομολόγων ανέλαβαν από κοινού οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank και HSBC (joint bookrunners) και οι τράπεζες Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Nomura, Credit Suisse και Citigroup (Co-Managers).

Keywords
Τυχαία Θέματα