Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; Tips για το Χρηματιστήριο

Μετά την απόφαση του Eurogroup για την χορήγηση της δόσης των 50 δις περίπου σημειώστε τις εξελίξεις που ακολούθησαν…

… Ενισχύεται η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των δανείων της ΕΤΕπ. Η Standard & Poor’s, αναβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες. Eυρωπαίο πολιτικό της χρονιάς ανακηρύσσει η Handelsblatt τον Αντώνη Σαμαρά, με τον

Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ να του πλέκει το εγκώμιο…

…Θέλετε κι άλλα; Ιδού…

…Oι οίκοι αξιολόγησης ελαχιστοποιούν υπό τις παρούσες συνθήκες τις πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση ο Σόιμπλε. Κληρώνεται ο Ολυμπιακός με την Λεβάντε… Τα βρίσκει ο Αλαφούζος με το Ρότσα. Δεν εκπληρώνεται η προφητεία των Μάγια…

… Ε, αν βρούμε και χορηγό για να οριστικοποιήσουμε την συμμετοχή μας στη Εurovision… τότε πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού.

Χ.Α. – ΤΑΜΠΛΟ: Σε νέο υψηλό 15 μηνών έκλεισε ο Γ.Δ. του Χ.Α. επιβεβαιώνοντας την βελτίωση τεχνικών δεδομένων και ψυχολογίας. Στις 896,88 μονάδες με άνοδο +1,84% με τις τράπεζες να ενισχύονται έως και +9,65% ενώ μεικτή ήταν η εικόνα των υπολοίπων – μη τραπεζικών – μετοχών του FTSE Large Cap 25.

Οι τράπεζες έλαβαν χθες τα 7 δισ. νέα κεφάλαια και πλέον διαθέτουν core tier 1 στο 9%, οπότε είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Η αγορά έφθασε στις 900 μονάδες και ο επόμενος στόχος η διάσπαση των 911 μονάδων (προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό της 22ης Οκτωβρίου του 2012) με προοπτική τις 950-1000 μονάδες.

Ασχέτως με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά – ασανσέρ των τραπεζικών μετοχών, η γενική εικόνα της αγοράς είναι καλή τόσο από πλευράς τεχνικών δεδομένων, όσο και από πλευράς ψυχολογίας. Στο 5ήμερο ο Γ.Δ. είχε άνοδο +4,65%.

Μετά την πειστική υπέρβαση των κομβικών επιπέδων των 850 μονάδων, η αγορά δείχνει να κατοχυρώνει και την περιοχή των 880 μονάδων, βάζοντας πλώρη για νέα υψηλά έτους, με στόχο τις 911 μονάδες και εν συνεχεία τις 950 με 1000 μονάδες.

Επίσης, κύριο στοιχείο που δείχνει την πίστη των ισχυρών παικτών για υψηλότερα επίπεδα είναι το γεγονός ότι παρ’ όλα τα εντυπωσιακά κέρδη σε πλήθος – μη τραπεζικών – μετοχών, εντούτοις σημαντικές ρευστοποιήσεις δεν υπάρχουν.

Από εκεί και πέρα, εύλογος είναι ο προβληματισμός για τον τραπεζικό κλάδο που έχει να αντιμετωπίσει πολλά και σημαντικά θέματα στους επόμενους 4-5 μήνες.Αυτό, αποτυπώνεται στο ταμπλό, επηρεάζοντας την αξιοπιστία του συνολικού momentum της αγοράς.

Η αξιοπιστία της αγοράς είναι διάτρητη, λόγω ακριβώς της αλλοπρόσαλλης και χωρίς καμιά συνέχεια συμπεριφοράς των τραπεζικών μετοχών.Παρουσιάζουν ετερόκλητη εικόνα ανά συνεδρίαση, κλείνοντας τη μία ημέρα στο +10%, την επομένη στο -10% και την μεθεπομένη εκ νέου στο +10% και προσεχώς ότι μας φωτίσει ο Θεός.

Βεβαίως, ρόλο σ’ αυτή την συμπεριφορά – ασανσέρ, παίζει και η ποιότητα των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται εδώ και πολύ πολύ καιρό στις τραπεζικές μετοχές. Σ’ αυτές, έχει συγκεντρωθεί αρκετό από το ακραία κερδοσκοπικό – τυχοδιωκτικού χαρακτήρα χρήμα, καθώς λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων που έχουν δίνουν και τις συγκινήσεις για trading.

FTSE -25: Ο ΟΤΕ δέχτηκε εξ αρχής της συνεδρίασης πιέσεις, καθώς κάποιο ισχυρό χαρτοφυλάκιο προέβη σε μερική κατοχύρωση, μετά από το +34% του Δεκέμβρη και του +360% από τα ιστορικά χαμηλά του 6μήνου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: TA ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ FTSE-25 ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΥΦΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ … ΑΕΡΟΦΟΥΣΚΕΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ!!…

(Από την εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα