Ο πλανητάρχης Ομπάμα ορκίζεται τη Δευτέρα – Η Μπιγιονσέ θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ

Η ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου είναι μια ιερή διαδικασία και η ημερομηνία της–20 Ιανουαρίου–ορίζεται από το Σύνταγμα, το οποίο είναι επίσης σαφές ότι η θητεία του προέδρου αρχίζει το μεσημέρι της ημέρας εκείνης. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ορκιστεί ιδιωτικά στις 20 του μήνα από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς η 20ή Ιανουαρίου είναι Κυριακή. Η επίσημη τελετή μεταφέρεται την επομένη που είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μια

μεγάλη ξύλινη εξέδρα στη δυτική πλευρά του Καπιτωλίου απέναντι στο μήκους δύο χιλιομέτρων “Μολ” ετοιμάζεται εδώ και τρεις μήνες για να υποδεχτεί 1.600 αξιωματούχους–τα μέλη του Κογκρέσου, της κυβέρνησης, τους ανώτατους δικαστές και στρατιωτικούς, τους κυβερνήτες των πολιτειών και το διπλωματικό σώμα.

Φέτος, τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών θα τραγουδήσει η Μπιγιονσέ. Αμέσως μετά την τελετή, θα παρατεθεί δείπνο στο Καπιτώλιο για τους βουλευτές και γερουσιαστές, την κυβέρνηση, το Ανώτατο Δικαστήριο και τους προσκεκλημένους του προέδρου, ανάμεσά τους και οι πρώην πρόεδροι.

Η οικογένεια Ομπάμα θα κατευθυνθεί με λιμουζίνα στον Λευκό Οίκο, διασχίζοντας 2,7 χιλιόμετρα στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια, τη μεγαλύτερη της Ουάσινγκτον.

Το βράδυ ο πρόεδρος και η σύζυγός του Μισέλ θα παραβρεθούν σε δύο επίσημους χορούς, έναν για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους και έναν άλλο, ανοικτό στο κοινό

ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα