Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλει σκανδαλώδη ανάθεση συμβουλευτικής υποστήριξης στο υπ. Μετανάστευσης

“Σκανδαλώδη ανάθεση 6,2 εκατομμυρίων για συμβουλευτική υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου”, καταγγέλλουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Μετανάστευσης, Γιώργου Ψυχογιού.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση ζητούν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να ενημερώσει τη Βουλή και να διαβιβάσει

όλα τα έγγραφα που αφορούν σε σύμβαση για παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στο υπουργείο για τις συμβάσεις κατασκευής δομών του άρθρου 8 του ν. 4375/2016.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ασκεί, μεταξύ άλλων, την αρμοδιότητα ανάθεσης έργων, ανάθεσης μελετών για έργα, έκδοσης προδιαγραφών για την υλικοτεχνική υποδομή κλπ. Όπως, όμως, υπογραμμίζουν ο ανάδοχος του έργου θα έχει ως αντικείμενό του την υποστήριξη μετακλητών υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. Οι βουλευτές καταγγέλλουν υπερκοστολόγηση του διαγωνισμού και ασαφή περιγραφή του παραδοτέου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιτούνται να κατατεθούν:

α) Τα έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου από τα οποία προκύπτει η διαπιστωμένη αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις κατά περίπτωση ορισμένες αρμοδιότητές τους.

β) Τα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών από τα οποία προκύπτει η κοστολόγηση της συμφωνίας πλαίσιο

γ) Ενδεχόμενη διερευνητική αλληλογραφία με άλλους φορείς ώστε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τη συμφωνία πλαίσιο από περισσότερες αναθέτουσες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα