Ο Βημα-τοδότης φτύνει εκεί που έγλυφε – “Ψυχασθενής” με τον Παπανδρέου

Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Προβόπουλος έψαχνε το καλοκαίρι του 2011 συνεχώς στο τηλέφωνο τον κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά, όμως, του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Η αδιαφορία από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού συνεχίστηκε ακόμη και όταν παρενέβη και ο στενός του συνεργάτης

Χάρης Παμπούκης, στον οποίο είπε το παράπονό του ο τραπεζίτης. «Αστο πάνω μου», φαίνεται να είχε απαντήσει ο τότε υπουργός στον κ. Προβόπουλο όταν διαπίστωσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης και ο πρωθυπουργός δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν.

Αφού πέρασαν δέκα ημέρες χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από τον κ. Παπανδρέου και με δεδομένο ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά επείγον, ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να στείλε επιστολή στον τότε πρωθυπουργό. Και όντως, η επιστολή «έπιασε». Μόλις δυο ώρες αφότου έλαβε την επιστολή ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον τραπεζίτη στο τηλέφωνο και κανόνισαν το ραντεβού.

Ο κ. Προβόπουλος πήγε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και του εξήγησε πώς ακριβώς είχε η κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα του παρέδωσε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η οικονομία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.

Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, όσο ο τραπεζίτης μιλούσε για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου κρατούσε σημειώσεις στο laptop του και έδειχνε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τον αντιμετώπιζε με μεγάλη προσοχή.

Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Παπανδρέου; Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, ξαφνικά, ενώ ο κ. Προβόπουλος εξηγούσε στον κ. Παπανδρέου την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο τότε πρωθυπουργός τον διακόπτει και του λέει: «Ποια είναι η γνώμη σας για την πράσινη ανάπτυξη;».

Original article: Ο Βημα-τοδότης φτύνει εκεί που έγλυφε – “Ψυχασθενής” με τον Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα