Ο Β.Βενιζέλος έχει δίκιο! – Αβυσσος η ψυχή του Νεοέλληνα!

07:46 8/5/2014 - Πηγή: BankWars

“Να ψηφίσω Βενιζέλο; Ποτέ των ποτών! Ομως ο Βαγγέλαρος έχει όλα τα δίκια με το μέρος του. Οταν λέει το εντελώς αυτονόητο. Που καθένας έχει στο μυαλό του. Οτι δηλαδή με μονοψήφιο ποσοστό θα εγκαταλείψει τον Σαμαρά κι έτσι η κυβερνητική συμμαχία θα γκρεμιστεί. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές”

Αν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ από το 12, 28% του Ιουνίου του 2012

καταλήξει, ως «Ελιά», στο 4, 5, άντε 7%. Αν μάλιστα ο Σαμαράς λάβει κάτι περισσότερο από 20% ε τότε ο Τσίπρας θα τους πάει τσουλιστούς και αδιάβαστους μέχρι τον γκρεμό!

Θα μου πείτε ότι η δήλωση αυτή λειτουργεί, πλαγίως, εκβιαστικά. Συμφωνώ. Και μάλιστα εκβιασμός διπλός. Και προς τον ψηφοφόρο αλλά και προς τον Σαμαρά. Ως εξής

Πρόσεξε, λέει, προς κάθε κάθε πράσινο που έχει λακίσει προς την ροζ Αριστερά. Αν ψηφίσεις έτσι για πλάκα, μόνο και μόνο για να μας τιμωρήσεις, ε τότε πρέπει να γνωρίζεις τις συνέπειες της πράξης σου. Σωστό. Οπως περίπου κάνει ο παιδονόμος. Ρίχνεις σαίτες; Θα αποβληθείς από την τάξη! Κάπως έτσι

Από την άλλη προειδοποιεί τον Σαμαρά. Οτι με ένα συνολικό ποσοστό της τάξεως του 25, 27, άντε 30% είναι αδύνατον να παραμείνουμε συνεταιράκια σ αυτό τον κυβερνητικό σχηματισμό. Επομένως δώσε και σώσε!

Τι να δώσει ο Σαμαράς; Προφανώς ψηφουλάκια. Από που να τα δώσει; Εδώ ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Να δώσει απ αυτά που δεν έχει; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του!

Οσο για τον εκβιασμό, ένα έχω να πω. Απαντες οι πρωταγωνιστές εκτοξεύουν εκβιαστικά διλήμματα. Ο Τσίπρας, για τον Σαμαρά, είναι το απόλυτο κακό. Κάτι σαν δαίμονας, σαν τον επίγειο Σατανά. Ετσι και σκαρφαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα κουβαλήσει μαζί του την Δραχμή, την έξοδο από την Ευρώπη και έτσι η χώρα θα καταστραφεί

Από την άλλη ο Σαμαράς για τον Τσίπρα είναι η ζωντανή ενσάρκωση της μπουλντόζας. Θα ισοπεδώσει τον φτωχό λαό. Θα εξαφανίσει τους μικρομεσαίους. Θα ξεπουλήσει κάθε ίχνος δημόσιας περιουσίας. Θα εκποιήσει όλους τους υδάτινους πόρους και κάθε πηγή ενέργειας. Θα πριονίσει μισθούς και συντάξεις. Και θα παραδώσει την χώρα στους γερμαναράδες της Ανγκελα Μέρκελ

Τι φοβούνται όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές; Την βουβή πλειοψηφία. Την «κουφή» ψήφο. Το αδιευκρίνιστο. Το ασύντακτο. Τον αυθορμητισμό. Τον παρορμητισμό. Το ακανόνιστο. Τις αιφνιδιαστικές μεταπτώσεις του έλληνα ψηφοφόρου!

Μια κατάσταση που μου θυμίζει τον τίτλο του θρυλικού έργου του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ». Τουτέστιν «Ποιος φοβάται τον απρόβλεπτο ελληνικό λαό». Φυσικά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας και περίπου ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό!

Εκβιάζουν επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μετρήσουν, με βεβαιότητα, τις τελικές αντιδράσεις του έλληνα ψηφοφόρου. Και ξέρετε γιατί; Απλό. Επειδή ο ίδιος ψηφοφόρος το πρωί ψηφίζει Σαμαρά και το βράδυ Τσίπρα. Και τούμπαλιν!

Οπως λέμε άβυσσος η ψυχή της Γυναίκας, έτσι κι εδώ. Αβυσσος η ψυχή του Νεοέλληνα!

protothema.gr – Δημήτρης Δανίκας

Original article: Ο Β.Βενιζέλος έχει δίκιο! – Αβυσσος η ψυχή του Νεοέλληνα!.

Keywords
Τυχαία Θέματα