ΟΑΣΑ: Εισιτήριο απ’τον οδηγό και από μια πόρτα η έισοδος σε λεωφορεία – τρόλεϊ

14:11 6/6/2013 - Πηγή: BankWars

Μέτρα για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς παίρνει η κυβέρνηση.

Δέσμη μέτρων θέτει σε άμεση εφαρμογή το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τα έσοδα αστικών συγκοινωνιών, την ώρα που το θέμα της αύξησης της τιμής στα εισιτήρια

παραμένει κάτι παραπάνω από ανοικτό.

Ως το τέλος του μήνα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες θα εφαρμοστεί το σύστημα της εισόδου των επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα του οχήματος και οι οδηγοί των οχημάτων θα πωλούν εισιτήρια. Ωστόσο το εισιτήριο θα κοστίζει 1,50 ευρώ (αντί 1,40 για το ενιαίο ή ,120 ευρώ για το απλό εισιτήριο).

Επιπλέον ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο αποφάσισαν ο κάτοχος του εισιτηρίου θα έχει όφελος προσκομίζοντάς το σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ωστε να λυθεί το πρόβλημα της ανταλλαγής εισιτηρίων, που αποτελεί σοβαρή πηγή απώλειας εσόδων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής τις επόμενες μέρες ο ΟΑΣΑ θα απευθύνει πρόσκληση στις εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα ενισχύεται και ο μηχανισμός ελέγχου των εισιτηρίων με αύξηση του αριθμού των ελεγκτών αλλά και ενίσχυση του προσωπικού των εκδοτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα